Urip Nang Dunia Kuwe Kur Sadelat Nemen…

Urip Wong Urip Kuwe

Allah mrentahna maring nabi muhammad shalallahu ‘alaihi wasallam, “Hai muhammad, ngomonga njenengan maring menungsa kabeh, kesenengan dunia kuwe mung sadelat, akherat kuwe luwih apik pungkasane kanggo wong-wong sing bertakwa .. ( surat an Nisa : 77 )

Rasulullah shalallahu ‘alaihi wa sallam wis nein gambaran kayangapa sadelate kesenengan urip nang dunya kiye dibandingna karo kenikmatan-kenikmatan sing bakalan dirasakna nang akherat mbesuk.

Wallahi” dunia kiye dibandingna karo akherat ora luwih kaya misale salah siji wong sing nyelupna siji jentike , ( nabi nuding maring laut ) njajal di ileng banyu sing nempel nang jentike ( penjelasane ana ning shahih muslim, IV halaman 2193 hadits no. 2858)

Jentik sing dicelupna nang lautan kuwe ora bakalan bisa njukut setetes banyu sekalipun. Kaya kuwe gambaran sing dicontohna Rasulullah shalallahu ‘alaihi wasallam nggambarna kayangapa cilike kesenengan sing nang dunia dibandingna kesenengan nang akherat.

Wahai wong-wong sing beriman, kenangapa yen disampaikna maring kowe, “mangkatlah (lunga perang) ning dalan Allah,” kowe merasa abot karo pengine manggon bae /ora gelem lunga sing tempat tinggalmu?

Apakah kowe merasa puas milih njalani urip nang dunia nggo ngganti njalani urip nang akherat, padahal kenikmatan urip nang dunia kiye (dibandingna karo urip) nang akherat kuwe kur sacuil? (surat at taubah : 39)

Temenanan koh ayat-ayat sing nyatakna bahwa ora entong-entonge karunia karo kenikmatan sing di nein Allah ta’ala nang dina kiamat mengko nggo wong-wong sing bertakwa maring Allah, ayate karo haditse akeh nemen.

Samene ndisit sadulur,.. muga-muga bisa dijukut manfaate,..

Dialih bahasakna sing buku surga dan neraka karangan Umar sulaiman al asyqar

Print Friendly, PDF & Email

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*